Cukiernik II


Witam wszystkich serdecznie i zapraszam do wzięcia udziału w kursie teoretycznej nauki  przedmiotów w zawodzie cukiernik. Nazywam się Barbara Kędzia i mam przyjemność być Waszą wychowawczynią. Mam nadzieję, że zastaję Was w dobrym zdrowiu, gotowych do nowych wyzwań. Z uwagi na wyjątkową sytuację kontakt z prowadzącym zajęcia, będzie odbywał się za pośrednictwem poczty elektronicznej oraz strony internetowej CKZ w Kluczborku.

Tu znajdziesz więcej szczegółów na temat kursu: Szczegółowe informacje na temat kursu

Plan lekcji

Rozkład materiału nauczania: Technologie produkcji cukierniczej, Technika w produkcji cukierniczej

Proszę regularnie śledzić publikowane materiały i terminowo realizować zadania w poszczególnych przedmiotach (zgodnie z instrukcją oraz wskazówkami prowadzącego), ponieważ stanowi to warunek uzyskania zaliczenia.


TECHNIKA W PRODUKCJI CUKIERNICZEJ

Zadania do realizacji u M.J.:

Witam Serdecznie! Tutaj znajdziecie informacje n/t zaliczenia przedmiotu: harmonogram pracy- Technika 

Zakres 1 (materiał na pierwszy tydzień kursu)

1-Charakterystyka urządzen do przygotowania półproduktów(MJ)      termin realizacji 25.05.2020

Zakres 2 ( materiał na drugi tydzień kursu)

2.Maszyny, urządzenia, narzędzia i sprzęt cukierniczy do obróbki ciasta(M.J)   termin realizacji 29.05.2020

Zadania do realizacji u B.K.:

Proszę zrealizować poniższe zadania, a w przypadku pytań i wątpliwości konsultować się z nauczycielem kedzia.barbara@ckzkluczbork.edu.pl .

Powodzenia 🙂

Zadanie numer 1.

Proszę pobrać materiał dydaktyczny: Maszyny i urządzenia do produkcji lodówZapoznaj się z treścią materiału, a następnie wykonaj  test wiedzyTermin realizacji do 22 maja.

Zadanie numer 2.

Proszę pobrać materiał dydaktyczny: Maszyny i urządzenia do konfekcjonowania 

Zaobserwuj zasadę działania systemu pakowania: trans – wrap, flow – pack, tunelu obkurczającego oraz zwróć uwagę na poszczególne maszyny i urządzenia wchodzące w skład automatycznej linii do pakowania wyrobów cukierniczych. 

Zapoznaj się z treścią materiału, a następnie wykonaj test wiedzyTermin realizacji do 29 maja.

Zadanie numer 3.

Zadanie numer 4.


TECHNOLOGIE PRODUKCJI CUKIERNICZEJ

Zadania do realizacji u M.J.:

Witam! Tutaj znajdziecie informacje n/t zaliczenia przedmiotu: Harmonogram pracy

Zakres 1 (materiał na pierwszy tydzień kursu)

1.produkcja ciasta i wyr. z ciasta drożdżowego(MJ)         termin realizacji 25.05.2020

Zakres 2 (materiał na drugi tydzień kursu)

2.Produkcja ciasta i wyrobów z ciasta parzonego i bezowego(M.J)    termin realizacji 29.05.2020

Zadania do realizacji u B.K.:

Proszę zrealizować poniższe zadania, a w przypadku pytań i wątpliwości konsultować się z nauczycielem kedzia.barbara@ckzkluczbork.edu.pl .

Powodzenia 🙂

Zadanie numer 1.

Przeczytaj wstęp i przypomnij sobie definicje.

Proszę pobrać materiał dydaktyczny: Ciasto biszkoptowe Zapoznaj się z treścią materiału, a następnie wykonaj test wiedzyTermin realizacji do 22 maja.

Zadanie numer 2.

Proszę pobrać materiał dydaktyczny: Ciasto biszkoptowo – tłuszczowe .  Zapoznaj się z treścią materiału, a następnie wykonaj  test wiedzy Termin realizacji do 22 maja.

Zadanie numer 3.

Proszę pobrać materiał dydaktyczny: Ciasto półfrancuskie i Ciasto francuskieZapoznaj się z treścią materiału, a następnie wykonaj test wiedzy Termin realizacji do 29 maja.

Zadanie numer 4.

Zadanie numer 5.